Skip to content
Logo-white
<< Tilbake til blogg

Dette bør du vite som styreleder i borettslaget

close-up-detail-team-working-o-new-project-coworking-space-writing-ideas-looking-through-graphics-tablet-laptop-teamwork-business-concept

Å være styreleder eller styremedlem i borettslag er ikke lett, og man blir ofte overlatt til seg selv. Dette kan være både overveldende og krevende, spesielt hvis du er ny i rollen. Mange oppgaver skal utføres, og det er mye å sette seg inn i. Vi gir deg derfor noen tips og råd som kan hjelpe deg på veien!

Ansvaret som styreleder


Det er en stor tillitserklæring å bli valgt som styreleder i borettslaget eller sameie, men det er viktig å være klar over at dette også medfører et stort ansvar. Du som styreleder kan faktisk bli stilt personlig ansvarlig dersom lovpålagt kontroll ikke gjennomføres. Har du oversikt over hva som er lovpålagt og ikke? 

Styret bærer for eksempel ansvaret for at brannalarmanlegg i fellesarealer sjekkes årlig, at slokkeutstyr og røykvarslere fungerer som de skal, samt at rømningsveier er klare og frie. Andre servicer er derimot ikke lovpålagte å gjennomføre hvert år, som blant annet internkontroll elektro. Selv om det ikke er lovkrav om årlig kontroll her, anbefales det likevel på det sterkeste.

Mange styrer er ikke bevisst på hvilket ansvar de har knyttet til blant annet brannsikkerhet.
Tall fra DSB viser at hele 30% av boligbranner i Norge oppstår i boligblokk, dette forteller noe om hvor viktig det er å ta dette arbeidet på alvor i borettslaget. 


Har du de beste driftsavtalene? 

Det er mye å holde styr på som styreleder i borettslag, beboerne etterspør lavere felleskostnader, avtaler må gjennomgås og vurderes, priser må sjekkes og sammenlignes. Ting tar tid, og det er fort gjort at løpende avtaler blir liggende bortgjemt litt for lenge. Er du sikker på at du har de beste driftsavtalene for ditt borettslag? 

I havet av potensielle leverandører er det også krevende å finne den rette, som i tillegg har de beste vilkårene. Veien fra søk til faktisk avtale kan være lang, og stjele unødvendig mye tid fra din hverdag. 

Konkurranseutsett dine avtaler 

Gjennom Really! får ditt borettslag eller sameie tilgang til over 200  kvalifiserte leverandører, med standardiserte vilkår. Med et enkelt anbudssystem, får du ikke bare de beste tilbudene, men også konkurranseutsatt gamle avtaler som har holdt ut litt for lenge og støvet i styreskuffen.


Få kontroll på avtaler med digital lagring 

Det kan være utfordrende å finne et godt system og ha kontroll i jungelen av store mengder serviceavtaler og rapporter, og som ny styreleder er det mye informasjon som skal overleveres og fordøyes. Du har kanskje fått den gamle styrepermen i borettslaget kastet i fanget, stappfull av dokumenter og rapporter?

Enkel overlevering til neste styret

Hos Really! er det enkelt å få oversikt. Her samles alt av dokumenter, servicerapporter og kommunikasjon automatisk digitalt, og på ett sted. På denne måten kan alle styremedlemmene ha kontroll på avtaler og servicerapporter til enhver tid. Dette gjør også at det er enkelt å sørge for at kunnskapen til forrige styreleder overleveres, og ikke glemmes bort. 


Få en lettere styrehverdag med Really! 

Er du nysgjerrig på hvordan Really!-plattformen fungerer, og hvordan vi kan gjøre hverdagen enklere for deg som styreleder i borettslag og sameier?
Publisert