Skip to content
Logo-white
<< Tilbake til blogg

Neste romjul

Når Prøysen sprer julestemning og mimrer om at «en skulle vøri fire år i romjul’n», er det sterke følelser som kommer frem. I Really!, tenker vi litt bråkjekt at å være 15 måneder i romjul’n også er kjekt. Prøysen er en inspirasjon når det gjelder både bærekraft og drømmer. Vi hører suset over furukrona. Og vi vet at for å «få en dag i måra som rein og ubrukt står», må vi spille en viktig rolle i den grønne omstillingen. Og eksportere kompetansen vår internasjonalt.

For å bevare alt som er bra, må man hele tiden endre, og vi har store ambisjoner om å gjøre Norges største landindustri smart og bærekraftig. For å lykkes må vi ha et digitalt tankesett. Vi ser ikke på dette som en teknologi, men en måte å gjøre ting på.

Når vi møter våre venner i eiendoms-bransjen liker vi å utfordre. Vi stiller oss selv, kunder og leverandører noen enkle spørsmål:

  • Forstår vi de endringene vi står overfor?
  • Hvem kan være en trussel for oss? Hvordan kan vi overvåke dem?
  • Prøver noen å ta vår plass i verdikjeden?
  • Hvordan kan vi utfordre andre aktører i vår eller andres verdikjede?

Se på butikken din som en del av et økosystem, snarere enn som en del av en bransje
Nye plattformer kobler bransjer og virksomheter, og de nye økosystemene endrer tradisjonelle konkurransevilkår. Vi har bygget en slik plattform, hvor aktører på tvers av bransjer og industrier dukker opp og samarbeider om å bygge nye produkter, tjenester og kundeopplevelser. Det kan derfor være klokt å se på din egen virksomhet som en del av et forretnings-økosystem, snarere enn som en del av en bransje.

 Norden og Norge spesielt er godt posisjonert i internasjonal proptech
Det nordiske næringslivets fokus på bærekraft vekker i dag stadig stor interesse hos internasjonale bransjeaktører og investormiljøer. Eiendomsbesittere ser nå på hvilke ledd i verdikjeden som kan effektiviseres for å oppnå bedre kundeopplevelser. For leietakere, beboere og alle andre som benytter eiendommen. Det norske proptech-kartet teller nå snaut hundre selskaper, og ett av disse er nettopp start up’en Really! fra Bergen. Plattformen til Really! skaper verdier og bidrar til forretningsutvikling, effektivisering, posisjonering og innovasjon.

 Økosystemet rundt eiendomsforvaltning utvikler seg raskt
Både bransjen og tjenesteleverandører inn til bransjen er nødt til å tørre å tenke nytt. Vi ser for oss et økosystem hvor smarte hus og smarte tjenester spiller hovedrollene. Det er blant annet dette plattformen til Really! tilrettelegger. Her kan alle aktørene henge seg på; både de som baserer seg på IoT (Internet of Things), ulik programvare og produkter som bidrar til smartere tjenester. Også alle de andre tjenesteleverandørene som for eksempel forsikringsselskaper, FDV-systemer og energiselskapene har en rolle her.

Vi kommer til å øke farten i 2022, og vår visjon er ikke snauere enn å bli verdens største leverandør av eiendomstjenester, - uten selv å utføre dem. En visjon kan sammenlignes med en stjerne å navigere etter. Og vi «ser a over taket der a Jordmor-Matja bor».

 I neste romjul er vi litt over to år gamle, og gleder oss som en unge.
Publisert