Skip to content
<< Tilbake til blogg

Noen tanker fra en praksisstudent

Really! er en startup med enorm vekst hvor det stadig dukker opp nye oppgaver på veien. Det å være praksisstudent og komme inn i en slik startup gir en svært innholdsrik praksisperiode. Oppgaver som jeg på forhånd ikke kunne forestille meg blir gitt, og jeg får en fot inn i et miljø jeg aldri har vært borti før.

Praksisplass av stor verdi

Jeg ser en stor verdi i å tilbringe praksisperioden min i en slik bedrift da det gir innblikk i flere typer retninger masteren kan ta meg, og ikke bare én. Alt fra strategiske kundemøter, salg, møter med investorer, produktutvikling og onboarding av leverandører for å nevne noen. Med andre ord en allsidig praksisplass, i stedet for kun ett faglig område. Dette gir meg en god pekepinn på hvor jeg ønsker å ta veien videre etter endt masterstudie.

shutterstock_416331709

Et unikt miljø

Mitt inntrykk av startups er at det er noe eget og unikt med tanke på miljø. Og der er Really! intet unntak. Et mer inkluderende og sprudlende miljø skal en lete lenge etter. Her vil de kun hverandre godt, og fremmer hverandres ideer og tanker. Åpent kontorlandskap gir en behagelig atmosfære hvor alle blir inkludert. MDI, medarbeiderdreven innovasjon, blomstrer stort hvor lederne inkluderer og engasjerer de ansatte i de ulike prosessene og beslutningene som blir tatt. Teamet Really! består av en gjeng med flere ulike personligheter, erfaringer og bakgrunner. Noen er utadvendt, imens andre innadvendt. Noen tør å ta sjanser, imens andre er realistiske. Noen er glad i å ta ordet, imens andre lytter mer. Summen av dette gir, etter min mening, en optimal gruppedynamikk hvor man utfyller og løfter hverandre opp. Noe som videre fremmer kreativiteten til hvert individ.

Som praksisstudent var det akkurat dette jeg hadde ønske om før jeg fikk utdelt en praksisbedrift. Nemlig at jeg kunne jobbe sammen i ett team og lære av de med erfaring og god kunnskap. Dette gir meg som praksisstudent en mer komfortabel opplevelse ved at jeg tør å dele mine tanker og ideer underveis som gir meg ett godt læringsgrunnlag.

Så hva tar jeg med meg videre?

Etter endt praksisperiode vil det være ett hav av nye erfaringer å ta med seg videre. Blant annet erfaringer innenfor hvordan det er å jobbe i en startup med stor vekst, og hvor viktig det er å ha en gruppe med forskjellige personligheter og erfaringer. Jeg har også fått prøvd ulike retninger som har gitt meg en pekepinn på hvor jeg vil videre etter endt master.

Det å jobbe med produktutvikling mot kunders ønsker og behov, har alltid vært ett fagfelt jeg liker. Forbrukeratferd, produkt- og konseptutvikling vil derfor være retninger jeg godt mulig vil jobbe mer med i fremtiden. Så må jeg tilføye at det å få være med på investormøter og se hvordan det jobbes innenfor det fagfeltet vekket interessen min og gav meg et ønske om å lære mer videre. Noe jeg på forhånd ikke hadde tenkt særlig over at var av min interesse.

 

Anna Løtvedt

Masterstudent, Innovasjon og Ledelse ved HVL
Publisert